ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Instrumentalne skupine

NAGRAJENCI 2016

Na natečaj za podelitev priznanj, ki ga vsako leto razpiše Zveza kulturnih društev Ljubljana (ZKDL), je letos prispelo 13 predlogov. Letošnji nagrajenci so:

ZLATO PRIZNANJE prejme MILEVA SOVDAT za za izjemno bogat gledališki opus, ki obsega več kot tisoč odrskih nastopov.

SREBRNO PRIZNANJE prejme KARMEN BANKO za izjemen strokovni prispevek na področju zborovske glasbe.

SREBRNO PRIZNANJE prejme VOKALNI BAND KREATIVO za izjemno uspešno leto 2016, s svojimi umetniškim uspehi ter nagradami je skupina pomembno prispevala k razvoju in promociji a capella glasbe pri nas in na tujem.

SREBRNO PRIZNANJE prejme UPZS EMIL ADAMIČ za 90-letno delovanje ter uspešno opravljanje svojega poslanstva v glasbenem poustvarjanju in na pedagoškem področju, s čimer je pomembno zaznamoval zborovsko kulturo na Slovenskem.

BRONASTO PRIZNANJE prejme KUD JANEZ KUHAR za aktivno in uspešno ohranjanje in nadaljevanje dela Janeza Kuharja.

ČASTNO PRIZNANJE prejme MATKO ZDEŠAR za dolgoletno aktivno delovanje v različnih kulturnih društvih in pomemben prispevek k organizaciji in promociji ljubiteljske kulture.

ČASTNO PRIZNANJE prejme ŠTEFAN HORVAT za dolgoletno pozitivno in ustvarjalno delovanje na likovnem področju.

ČASTNO PRIZNANJE prejme VILMA RUPNIK za izjemne dosežke in dolgoletna prizadevanja na področju sodobne plesne umetnosti, še posebej izraznega plesa.


Vse predloge je obravnavala komisija za priznanja v sestavi: Mirko Ramovš, Matjaž Šmalc, Erika Železnik, Andrej Kerin in Milan Pavliha. Po temeljiti obravnavi predlogov in v skladu s pravilnikom o priznanjih je komisija sprejela sklep o podelitvi priznanj letošnjim nagrajencem, ki ga je na svoji redni seji, 6.12.2016, potrdil tudi upravni odbor ZKDL v sestavi: Lojze Adamlje, Jože Osterman, Dejan Podgorelec, Petra Grunfeld, Gregor Koritnik in Tomaž Simetinger.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Podelitev bo na osrednji slovesnosti ZKDL v petek, 3.2.2017 ob 19.00, v KULT3000 na Metelkovi 2b. Vabljeni vsi prijatelji nagrajencev, člani društev in vsi ljubitelji kulture. Svojo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 30.1.2017 na tel. 01 438 52 70 ali 040 160 514 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

PODELITEV PRIZNANJ V LETU 2016 - FOTOGALERIJA
Priponke:
Prenesi to datoteko (VABILO_PRIZNANJA 2017.pdf)VABILO_PRIZNANJA 2017.pdf[ ]366 Kb
 

Vsebine