ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv DOMAČE OGNJIŠČE, razstava

DOMAČE OGNJIŠČE, razstava

KUD Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher, Zaloška 7a, Ljubljana, sekcija Ustvarjalci upodabljajočih umetnosti, in Psihiatrična bolnišnica Begunje vabita na ogled razstave slik, fotografij, grafik in keramike z naslovom DOMAČE OGNJIŠČE.

Skupino USTVARJALCI UPODABLJAJOČIH UMETNOSTI sestavljamo likovniki, ki ustvarjamo na različne umetniške načine. S prirejanjem likovnih prireditev – razstav za bolnike in zdravstveno osebje želimo širiti likovno kulturo v bolnišnicah in ostalih zdravstvenih zavodih. Naše osnovno vodilo je ohranjanje in negovanje naravne in kulturne dediščine in osveščanje javnosti v tem smislu. Razstavljamo tudi drugje v želji širjenja ljubiteljske kulture med širšo slovensko javnost, pa tudi v zamejstvu. Družimo se na razstavah, na raznih izobraževanjih, likovnih kolonijah in simpozijih, kjer ustvarjamo likovna dela, ki jih pretežno poklonimo Univerzitetnemu kliničnemi centru Ljubljana in njihovim klinikam.

Danes razstavljamo:

Biserka Komac, Jano Milkovič, Erika Železnik, Vida Soklič, Barba Štamberger Zupan, Nikolaj Zupan, Klaudija Košenina, Peter Novak, Milica Adela Miš, Pavla Kovačec, Saška Boljkovac, Urška Boljkovac, Milena Kafol, Alenka Klemenčič in Mojca Senegačnik.

Razstava v prostorih Psihiatrične bolnišnice Begunje na Gorenjskem bo na ogled v aprilu, maju in juniju 2018.

Stik: Erika Železnik, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vsebine