ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Arhiv LIKOVNI NATEČAJ: MESTO SPI V ODSEVU LJUBLJANICE

LIKOVNI NATEČAJ: MESTO SPI V ODSEVU LJUBLJANICE

Datum: 30. 11. 2011


Od nékdej lepé so Ljubljanke slovele,
al lepši od Urške bilo ni nobene,
nobene očem bilo bolj zaželene
ob času nje cvetja dekleta ne žene. -
Ko nárbolj iz zvezd je danica svetla,
narlepši iz deklic je Urška bila.

To reče, hitreje sta se zasukála,
in dalje in dalje od pôda spustila,
na bregu Ljubljance se trikrat zavila,
plesáje v valove šumeče planila.
Vrtinec so vidli čolnarji dereč;
al Uršike videl nobeden ni več.

 

France Prešeren, Povodni mož


 

 

Likovni natečaj 2012

MESTO SPI V ODSEVU LJUBLJANICE

za vizualno podobo ljubljanskih skladovih kulturnih prireditev v letu 2012

 

 

Vizualni ustvarjalci, člani kulturnih društev, šolarji – III. triade, dijaki, študenti, zaposleni, upokojenci, samostojni likovniki in fotografi – pisana druščina likovno/fotografskih ustvarjalcevJ

 

Prijazno vabljeni k sodelovanju in ustvarjanju na drugem likovnem natečaju za podobo Ljubljane na tematiko, Mesto spi v odsevu Ljubljanice, ki jo bo v letu 2012 v svoji celoletni dejavnosti pokrival Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ljubljana. Naše kulturne dejavnosti, ki se bodo odvijale v Ljubljani, lahko s svojim ustvarjalnim pristopom povežete z naslovno vsebino razpisa.  Izbrana  dela bomo objavili na vabilih za ljubljanske kulturne dogodke v letu 2012. Vsa prispela dela pa bomo ob zaključku natečaja razstavili v galeriji Črnuče. Z razpisom želimo promovirati vas, ustvarjalce in likovno poenotiti predstavitve vseh naših kulturnih dejavnosti v naslednjem letu.

 

Z razpisom vas spodbujamo da:

-  prikažete napetosti v odnosu med reko in mestom

-  na svojih delih uprizorite dvojnost urbanega in podeželskega življenja

- obudite spomin na preteklost skozi razliko do sedanje izkušnje bivanja v Ljubljani

- predstavite pozitivne in negativne izkušnje ljubljanske stvarnosti

- zgradite želeno vizijo podobe mesta v prihodnosti

 

Drage ustvarjalke in ustvarjalci!

Ne bojte se igre in sproščenosti v ustvarjanju, samostojnosti v izražanju, sprostite svoje poteze v iskanju novega, poiščite ga v bazah videnega in doživetega. Ne držite se stereotipov in v svojih delih ne sledite le kanonom perspektivično definiranega prostora. Prepustite se barvam in dionizično uživajte v njihovi izraznosti, ali pa se predajte njihovim melanholičnim tonom. Sledite svojemu razpoloženju in odslikavajte njegove nianse. Poiščite svoj stavek v preprostih sledeh na papirju, ne bojte se tresočih linij in preprostih korakov.Vsak ima svoje - mesto namreč - veliko v malem ali obratno, prav majceno v ogromnih dimenzijah. Upodobite svoje!

 

Vsa prispela likovna dela bo pregledala tričlanska komisija in jih izbrala prav toliko, kot je načrtovanih naših kulturnih dogodkov v letih 2012 in 2013. Vsa izbrana dela bodo z avtorjevim imenom natisnjena na vabilih ljubljanske izpostave v najmanj 300 izvodih in z njimi bomo predstavljali našo celoletno dejavnost. Vsa prispela likovna dela pa bodo tudi na ogled na zaključni razstavi v galeriji Črnuče.

Dodatna navodila: Prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski, grafični, kolažni tehniki ali v obliki fotografije in stripa. Največji format vašega dela naj ne presega 80 x 100 cm. V kolikor želite, da bo vaše delo razstavljeno, mora biti primerno opremljeno ( okvir, vrvica, ..). Natečaj je odprt od 3. decembra 2011 do 8. februarja  2012, od Ta Veselega dne do kulturnega praznika. Prispevke z vašimi kontaktnimi podatki  pošljete na naslov: JSKD OI Ljubljana, Krekov trg 2/II, 1000 Ljubljana. Lahko pa jih tudi prinesete osebno v pisarno, ki se nahaja na Vodnikovem trgu 5!!!

Informacije: Andreja Repar in Nataša Klemenčič

JSKD OI Ljubljana

Andreja Repar, Nataša Klemenčič

(Tvoje ustne so kot jagoda.)

Ljubljana spi.

Iz pesmi Ljubljana spi Srečka Kosovela

 

Vsebine