ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

LJUBLJANSKI ZBORI 2012

V soboto, 3.3.2012 se začenja 42. srečanje ljubljanskih zborov, na katerem bo nastopilo 69 pevskih zborov in vokalnih skupin, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana. V okviru srečanja se bo zvrstilo 8 koncertov, in sicer še 4.3., 24.3. in 25.3. ob 16.00 in 20.00. Srečanje poteka v Zavodu sv. Stanislava, Štula 23. Organizator srečanja: Zveza kulturnih društev Ljubljana in JSKD Območna izpostava Ljubljana.

Na vsakem koncertu bo nastopilo od 7 do 10 zborov, med katerimi so tudi uveljavljena imena zborovske glasbe, kot so APZ Tone Tomšič, Mešani mladinski pevski zbor Veter, Vokalna akademija Ljubljana, Ljubljanski madrigalisti, Komorni zbor AVE, Perpetuum Jazzile …


Srečanje bosta strokovno ocenjevala Stojan Kuret,  dirigent in docent na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu ter letošnji nagrajenec Prešernovega sklada in doc. Marko Vatovec, dirigent in predavatelj na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Zbori tako po končanem srečanju pridobijo strokovno oceno, na podlagi katere svojo kvaliteto petja nedvomno izboljšujejo.

Podrobnosti in seznam nastopajočih v prilogi.

Priponke:
Prenesi to datoteko (LJZ 2012_mediji.doc)LJZ 2012_mediji.doc[SPOROČILO ZA JAVNOST]44 Kb