ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Vokalne skupine

JAZZVA

alt

Kulturno društvo Jazzva
Celovška cesta 99 C
1000 Ljubljana
 
kont.os.: Jasna Žitnik (040 304 084) in Klemen Dovjak (040 737 712)
 
e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
              Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  
 
Spletna stran: www.jazzva.si

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišemo nove zgodbe, iščemo harmonije in se igramo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajamo, poskušamo najti poseben odnos in jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti tudi za naše poslušalce.

Člani Jazzve se ne bojimo novih izzivov, rastemo iz leta v leto ter imamo vedno večje ambicije, ki jih uresničujemo s koncertiranjem na odrih, tako doma, kot v tujini, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Po tem, ko smo na odrih vodilnih evropskih tekmovanj nabrali ogromno izkušenj in se naučili mnogo novega, še naprej oblikujemo in raziskujemo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujemo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse naše male nore ideje pridejo med notno črtovje. Verjetno ni nikogar, ki ne bi poznal glasbenih uspešnic kot so Ne čakaj na maj, Ne, ni res, Nora misel, Vozi me vlak v daljave ali All about that Bass. V sodobni in inovativni preobleki, izvedene povsem brez inštrumentov, s širokim naborom skladb najrazličnejših glasbenih zvrsti, z nepozabno izvedbo in smislom za humor nagovarjamo vse, ki radi prisluhnete dobri glasbi. Poleg nastopanja vsako jesen v Ljubljani organiziramo tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji.

Več o vokalni skupini Jazzva si lahko preberete na njihovi spletni strani.