ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

ODPOVED KONCERTA NA LJUBLJANICI

Spoštovani,

obveščamo vas, da današnji koncert Pihalnega orkestra Bežigrad, predviden ob 18. uri na barki po Ljubljanici, odpade zaradi neustreznih vremenskih razmer. Drug ustrezen termin za izvedbo koncerta bo objavljen na spletnih straneh Zveze kulturnih društev Ljubljana in njeni FB strani: https://www.facebook.com/zkdljubljana/. 

PEVSKA DELAVNICA Z DIEGOM BARRIOSOM ROSSOM

Med 9. in 25. majem 2017 se lahko udeležite pevske delavnice z Diegom Barriosom Rossom, ki bo na Vegovi ulici 5 (Glasbena matica, Lajovčeva dvorana).

 

RAZPIS LJUBLJANA PrP-2017

Na spletni strani www.jskd.si je objavljen javni programski razpis za izbor kulturnih programov/projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na območju Mestne občine Ljubljana, ki jih bo v letu 2017 sofinanciral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (razpis Ljubljana PrP-2017). Razpis je odprt od 17.3. do 24.4.2017.

Pristojni uslužbenki za dajanje informacij in pojasnil sta:
* Andreja Repar, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,
* Nataša Klemenčič, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,
T: 01/ 23-00-570 - uradne ure (po telefonu) so, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 11.00 ure.

 

SKUPNI SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

V začetku leta 2017 je stopil v veljavo nov skupni sporazum, ki so ga podpisali Zavod IPF kot zastopnik imetnikov sorodnih pravic z Zvezo kulturnih društev Slovenije, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Zvezo društev upokojencev Slovenije kot zastopniki uporabnikov. Gre za Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov. Ta se nanaša na prireditve, ki jih organizirajo ljubiteljska kulturna društva in predvideva nižji obračun nadomestila na nekaterih prireditvah, kjer so fonogrami (posneta glasba) ključnega pomena oziroma se uporabljajo kot del prireditve.

 

SKUPNI SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (Zavod IPF) in Zveza kulturnih društev Slovenije sta podpisala Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov na prireditvah razvedrilne narave. Sporazum je objavljen na spletni strani www.zavod-ipf.si.