ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

ODPADE ! GLEDALIŠKA PREDSTAVA MATILDI VSTOP PREPOVEDAN

Društvo Rusalka vas obvešča, da načrtovana gledališka predstava Matildi vstop prepovedan, za četrtek, 18. 4. 2019 ob 18. uri v Centru Zalog, Zaloška cesta 267, Ljubljana Zalog, ODPADE, zaradi bolezni v skupini.

 

VSESLOVENSKO PETJE S SRCI

Letos se znova organizira dogodek »Vseslovensko petje s srci«, ki bo potekal v torek, 23. 4. 2019 med 10. in 11. uro. Namen dogodka je združiti državljane in državljanke Republike Slovenije, Slovence in Slovenke v sosednjih državah in po vsem svetu v skupnem prepevanju slovenskih pesmi kot poklon sebi, slovenskemu jeziku, kulturi in državi. Vse, kar potrebujete je glas in dobra volja. Več informacij najdete v prilogah, prav tako pa seznam priporočenih pesmi.   

 

DOBRE PRAKSE VKLJUČEVANJA MLADIH V KULTURNA DRUŠTVA - ZBIRANJE PRISPEVKOV

Zveza kulturnih društev Slovenije zbira prispevke na temo "dobre prakse vključevanja mladih v kulturna društva in ljubiteljsko kulturo". Namen je dobre prakse na temo, ki je pri nas še kako pereča in kjer je vsaj na videz več težav kot primerov dobrih praks, razširiti ter seznaniti društva in ostale akterje ljubiteljske kulture z mogočimi oz. potencialnimi možnostmi in rešitvami pri vključevanju mladih v kulturna društva in ljubiteljsko kulturo.

 

STATUS NEVLADNE ORGANIZACIJE V JAVNEM INTERESU - DOSTAVA OBRAZCEV

Kulturna društva, ki imajo status društva v javnem interesu, morajo do 31. marca 2019 Ministrstvu za kulturo posredovati predpisano izjavo (ki ste jo prejeli z navadno pošto, dostopna pa je tudi na tej povezavi), da je njihov ustanovitveni akt in delovanje usklajeno s pogoji, ki veljajo za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu po ZNOrg ter poročilo in program iz prvega odstavka 11. člena ZNOrg (poročilo o delu, iz katerega so razvidni programi, projekti ali druge aktivnosti z navedbo pomembnejših dosežkov, ki jih je organizacija izvajala v javnem interesu na področju kulture v zadnjih dveh letih z dokazili o aktivnostih in pomembnejših dosežkih; poročilo o porabi sredstev za izvajanje aktivnosti iz iz poročila o delu in program bodočega delovanja za najmanj dve koledarski leti).

 

SPLETNA REVIJA PRIMUS VABI K ODDAJI PREDLOGOV ZA OBJAVO VSEBIN S PODROČJA LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI

Uredništvo spletne revije Primus – revija za ljubiteljsko kulturno dejavnost vabi vse predstavnike zvez kulturnih društev k oddaji predlogov za objavo vsebin v Primusu s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti. Lahko podate predloge za članke, predvsem v zvezi z dogajanjem na področju kulture v vašem lokalnem okolju. Problemski in kritični članki so zelo zaželjeni, ki odslikavajo realno stanje kulturnega utripa v lokalnih okoljih. Morda ima kdo idejo za recenzijo kakšne zanimive in kvalitetne ljubiteljske produkcije, reportažo zanimivega projekta, dogodka, ustvarjalca …? Je morda vaše društvo kje gostovalo ali prejelo kakšno priznanje za dosežek doma ali v tujini? Dobrodošle so tudi daljše razprave s področja kulture ali morda predelava kakšnih arhivskih zapisov s področja ljubiteljske kulture. Praznuje kakšno društvo v vašem kraju jubilej? Spodbudite jih k promociji v Primusu, kjer lahko objavimo članek o društvu s fotografijami.