ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

ZAMENJAVA SEKRETARKE ZKDL

Spoštovani člani/članice društev,

Obveščam vas, da je na Zvezi kulturnih društev Ljubljana prišlo do zamenjave sekretarke zaradi mojega odhoda na drugo delovno mesto. Na delovno mesto sekretarke ZKDL je s 1. junijem 2019 nastopila ga. Simona Zorc Ramovš. Ga. Simona je bila desetletje vodja strokovne službe Zveze kulturnih društev Grosuplje, sicer pa je gledališka igralka in strokovnjakinja za ljubiteljsko gledališko dejavnost, v kateri je aktivna že od svojega 11-ega leta. Je tudi moderatorka in kreatorka scenarijev in kot dolgoletna sodelavka JSKD poznavalka celotne produkcije ljubiteljske dejavnosti.

 

SKUPINA LJUBITELJEV VOKALNE GLASBE IŠČE UČITELJA

Osem članska ekipa ljubiteljev vokalne glasbe bi se želela naučiti večglasnega petja in za ta namen išče učitelja. Gre se za ljubiteljsko ekipo pevcev po duši. Za inštrukcije bi bili pripravljeni plačati. V kolikor vas sodelovanje zanima, jim to prosim sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

SPLETNA REVIJA PRIMUS VABI K ODDAJI PREDLOGOV ZA OBJAVO VSEBIN S PODROČJA LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI

Uredništvo spletne revije Primus – revija za ljubiteljsko kulturno dejavnost vabi vse predstavnike zvez kulturnih društev k oddaji predlogov za objavo vsebin v Primusu s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti. Lahko podate predloge za članke, predvsem v zvezi z dogajanjem na področju kulture v vašem lokalnem okolju. Problemski in kritični članki so zelo zaželjeni, ki odslikavajo realno stanje kulturnega utripa v lokalnih okoljih. Morda ima kdo idejo za recenzijo kakšne zanimive in kvalitetne ljubiteljske produkcije, reportažo zanimivega projekta, dogodka, ustvarjalca …? Je morda vaše društvo kje gostovalo ali prejelo kakšno priznanje za dosežek doma ali v tujini? Dobrodošle so tudi daljše razprave s področja kulture ali morda predelava kakšnih arhivskih zapisov s področja ljubiteljske kulture. Praznuje kakšno društvo v vašem kraju jubilej? Spodbudite jih k promociji v Primusu, kjer lahko objavimo članek o društvu s fotografijami.

 

SODELUJTE V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2019

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki od 17. do 26. maja 2019 pridružite Tednu ljubiteljske kulture (TLK). TLK v letu 2019 v središče postavlja plesno dejavnost. Sodelujejo lahko kulturna društva in zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, posamezniki ter izobraževalne in kulturne ustanove z dogodki iz vseh kulturnih dejavnosti. Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, delavnicami, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat. Del projekta postanete s prijavo dogodka na spletni strani TLK: http://tlk.jskd.si/

 

PRIZNANJA ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA - NAGRAJENCI V LETU 2019

Objavljamo imena društev in posameznikov/posameznic, prejemnike/prejemnice priznanj Zveze kulturnih društev Ljubljana za dosežke na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti v MOL. Podelitev priznanj bo v torek, 5.2.2019, ob 19.00, v Atriju Mestnega muzeja Ljubljana. Kulturni program: Pevska skupina Cintare. Goste in nagrajence bo nagovorila mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo MOL. Lepo vabljeni člani/članice kulturnih društev, prijatelji, sorodniki, znanci, vsi, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjate s kulturo in umetnostjo, in vsi, ki vam je kultura in umetnost na kakršen koli način blizu.  Svojo prisotnost potrdite do torka, 29.1.2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po tel. 040 160 514 (Maja Papič, sekretarka). Vabilo je v prilogi.