ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Aktualno
Aktualno

LJUBLJANSKI ZBORI 2022

Spoštovani.

Z velikim veseljem in globokim spoštovanjem do vas, drage pevke in cenjeni pevci in do zborovske glasbe, vam posredujemo razpis za nastop / sodelovanje na glasbeni reviji / območnem srečanju odraslih pevskih zasedb, LJUBLJANSKI ZBORI 2022.

Organizator je skupaj skupaj s strokovno podporo s strani g. Damijana Močnika pripravili strategijo/okvirni scenarij izvedbe tradicionalnega srečanja odraslih pevskih zasedb - Ljubljanski zbori 2022 v spremenjeni in prilagojeni obliki, ki nam ob upoštevanju vseh odlokov za zajezitev širjenja virusa omogoča korektno izvedbo manjših koncertov v okviru srečanja.

V ta namen smo v Zavodu sv. Stanislava rezervirali niz terminov, v okviru katerih bomo lahko varno izvedli posamezne koncerte. Koncerti bodo krajši, število vseh nastopajočih pa na posameznem koncertu ne bo smelo preseči številke 120, kar praktično pomeni, da se bo na enem koncertu lahko prestavilo maksimalno 4–5 pevskih zasedb. Publika je v trenutnem scenariju izključena. Bodo pa koncerti v primeru odsotnosti publike prenašani preko spletne platforme Facebook.

V nadaljevanju vam posredujemo rezervirane termine in e-prijavnico za prijavo na Ljubljanske zbore 2022.
______________________________

TERMINI:
sreda, 9. marec: od 18.00 dalje
petek, 11. marec: od 17.00 dalje
sobota, 12. marec: cel dan
nedelja, 13. marec: cel dan
sreda, 16. marec: od 17.00 dalje
četrtek, 17. marec: od 17.00 dalje
petek, 18. marec: od 17.00 dalje
sobota, 19. marec: cel dan
nedelja, 20. marec: cel dan
______________________________

PRIJAVA:
Če želite sodelovati in nastopiti na reviji Ljubljanski zbori 2022, izpolnite E-PRIJAVNICO, ki se nahaja na spletni povezavi:
PRIJAVNICA: TUKAJ

Prosimo vas, da ob prijavi označite vsaj dva termina, ki bi bila ustrezna za nastop vaše zasedbe. Strokovna služba OI JSKD Ljubljana si pridružuje pravico razporeditve nastopajočih (vsekakor pa se bomo potrudili, da bomo prisluhnili vašim željam).

ROK ZA PRIJAVO: četrtek, 20. januar 2022.

Program/spored vašega nastopa nam boste posredovali naknadno v mesecu februarju.
______________________________

Osnovni namen revije Ljubljanski zbori 2022 je srečevanje in prepevanje ter dodatna podpora pri preživetju zborovske dejavnosti, nikakor pa ni namenjena kakršnemukoli ocenjevanju, razporejanju ipd. Bistvena komponenta festivala je svetovalna podpora, ki bo zagotovo v ospredju/glavnini smisla pevskih srečevanj, druženj tudi v prihodnjem obdobju.

Zavedamo se, da je Covid temeljito zarezal, posegel v zborovsko dejavnost in da bo potrebno kar nekaj časa, da se odlična zborovska kondicija iz začetka leta 2020 povrne. Skupaj se bomo potrudili, da se vrne čimprej in verjamemo, da se tudi bo.

Organizator: Strokovna služba JSKD OI Ljubljana in ZKD Ljubljana.


 

SEMINAR FINANČNO POSLOVANJE DRUŠTEV

Zveza kulturnih društev Ljubljana v sodelovanju z ZKD Maribor organizira seminar Finančno poslovanje društev, ki ga bo vodila finančna svetovalka ga. Majda Gominšek.
Seminar bo potekal v sredo, 15. 12. 2021 ob 17.30 uri, prek spletne aplikacije Zoom.

Na seminarju se bomo dotaknili naslednjih tem:

  • Finančno-računovodsko poslovanje

  • Zakonodaja

  • Poslovanje v Covid času


Seminar je za člane ZKD Ljubljana in ZKD Maribor brezplačen, za nečlane znaša kotizacija 15 EUR.


Rok prijave: 13. 12. 2021
Prijavnica: https://form.jotform.com/213323471315042


Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

POVZETEK AKTUALNEGA VLADNEGA ODLOKA

Objava iz dne: 28. 11. 2021

V težki zdravstveni situaciji  presojamo, kako ohranjati dejavnosti v obdobju, ko se število okužb naglo zvišuje. Dokazali smo že, da lahko z vestnim izvajanjem zaščitnih ukrepov varno izpeljemo vaje, izobraževanja in prireditve, a zavedati se moramo, da se te možnosti v različnih dinamikah epidemije spreminjajo.

Delovanje ljubiteljske kulture je možno tudi ob tolmačenju novih ukrepov, želimo pa, da z vajami in prireditvami nadaljujete le, če imate resen namen in možnosti strogo upoštevati pogoje PCT in druga priporočila.

Delovanje ljubiteljske kulture želimo ohranjati čim dlje varno in odprto, ne da bi ob tem vplivali na širjenje epidemije, kar pa nam bo omogočilo le izjemno dosledno upoštevanje priporočil in ukrepov, za kar je potrebna velika odgovornost, premišljenost in pazljivost vsakega posameznika in skupine.

Hvala vsem, ki pri tem pomagate!

Več podrobnosti najdete TUKAJ!
 

Zapisnik 20. seje skupščine

V prilogi je Zapisnik 20. seje skupščine, Programsko in finančno poročilo za leto 2020, Poročilo o finančnem poslovanju nadzornega odbora in Predlog kandidata za člana NO.

 

VABILO NA 20. SEJO SKUPŠČINE ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV LJUBLJANA


Spoštovani,

vljudno vabljeni na 20. sejo skupščine Zveze kulturnih društev Ljubljana. E-seja bo v sredo, 24. 3. 2021, ob 17.00, potekala preko aplikacije Zoom, do katere vam bomo pravočasno posredovali povezavo.

V prilogah najdete: 1) vabilo z dnevnim redom, 2) zapisnik 19. skupščine in 3) vsebinsko in finančno poročilo delovanja za leto 2020.Veselimo se e-srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!