ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Dogodki
Dogodki

ZAMEJSKI IN ČEZMEJNI DOGODKI

V četrtek, 24.1. ob 16:00 bodo v razstavišču Archivum* (Pokrajinski arhiv Maribor, Glavni trg 7) predstavili knjigo dr. Renata Podbersiča »Jeruzalem ob Soči. Judovska skupnost na Goriškem od 1867 do danes«.

V petek, 25.1. od 8:30 do 13:00 v dvojezični Višji šoli za gospodarske poklice v Šentpetru pri Šentjakobu v Rožu imeli dan odprtih vrat.

V petek, 25.1. ob 18:00 bo v k & k v Šentjanžu/St. Johann v Rožu z gledališko predstavo »Začarana Ančka« gostoval KUD Smlednik iz Slovenije.

 

PREDSTAVA »SEKS IN LJUBOSUMNOST« V ŠENTVIŠKEM LJUDSKEM DOMU

V okviru Abonmaja ljubljanske ljubiteljske kulture bodo igralci Šentjakobskega gledališča v četrtek, 24. januarja 2019 ob 19.00 v Ljudskem domu v Šentvidu uprizorili izvrstno komedijo z naslovom SEKS IN LJUBOSUMNOST. Predstava je bila nagrajena kot najboljša predstava po izboru občinstva na 7. festivalu komedije, Pekre, marec 2011.

 

KONCERT SKUPINE PARIDOLSKE KORENINE V SKLOPU CIKLA »FOLK UNION«

Organizatorja cikla FOLK UNION, Glasbena matica Ljubljana in Grand Hotel Union, vabita na koncert skupine Paridolske korenine, v sredo, 30. januarja 2019 ob 20.00 v kavarno Grand Hotela Union. Večer je vsebinsko zasnovala muzikologinja dr. Urša Šivic, sodelavka Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU. Vljudno vabljeni, vstop prost! 

 

DRUŠTVO RUSALKA VABI NA KULTURNI DOGODEK OB IZIDU PESNIŠKE ZBIRKE »ŠEPET SPOMINOV«

Društvo Rusalka vabi na kulturni dogodek ob izidu pesniške zbirke Šepet spominov, avtorice Metke Osojnik, ki bo v soboto, 26. 1. 2019 ob 18. uri v dvorani Centra Zalog, (Zaloška cesta 267, Ljubljana Zalog). Slavnostni govornik bo Lojze Adamlje, predsednik Zveze kulturnih društev Ljubljana.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.jpg)Vabilo.jpg[ ]80 Kb
 

KUD UNIKAT VABI NA PREDSTAVO ZA OTROKE »GREMO NA VLAK«

KUD Unikat vabi na predstavo za otroke Gremo na vlak, ki bo v petek, 18. januarja 2019 ob 18h v dvorani Vižmarje – Brod (Na gmajni 1). Vstopnina je 5 evrov, vstopnice pa bodo na voljo pol ure pred predstavo. 

Živahne melodije nas popeljejo v čas charlestona - naš junak potuje k svoji teti v Trst, a zamudi vlak. Medtem, ko čaka naslednjega, mu na železniški postaji ukradejo denarnico. Takrat spozna prijaznega klošarja, nežno prodajalko vijolic in strogega policaja …