ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

OKTET ZVEN


Naslov:
KUD Svoboda Črnuče
Oktet Zven
Dunajska cesta 367

1231 LJUBLJANA - ČRNUČE
Kont. os.:
Jure Božič
Telefon:
Jure Božič 041 676 102
Vinko Jager 051 348 917
e-pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

web:
www.oktet-zven.si

Oktet Zven je začel delovati septembra 1999, ko je, tedaj še pod imenom Moška vokalna skupina KUD Svoboda Črnuče, postal sekcija Kulturno umetniškega društva Svoboda Črnuče. Člane okteta že od takrat združujeta prijateljstvo in pripadnost pregovorno bogatemu pevskemu izročilu našega naroda. Čas skupnega pevskega ustvarjanja je izoblikoval obsežen repertoar, s posebnim poudarkom na ljudski pesmi v tematsko zaokroženih sklopih. Za tovrstno poslanstvo okteta je umetniški vodja Vinko Jager prejel februarja 2012 od Zveze kulturnih društev Ljubljana srebrno priznanje za izjemne dosežke in zasluge pri spodbujanju ljubiteljskega kulturnega dela na območju Mestne občine Ljubljana.

Oktet Zven že kmalu od ustanovitve vsako leto pripravlja v domačem kulturnem domu tradicionalni celovečerni Martinov koncert, bodisi sam ali v navezi s sorodno skupino, do koronske krize vsakokrat s povsem novim programom. Imel je tudi številne samostojne koncerte in priložnostne nastope po vsej Sloveniji, sodeloval na različnih zborovskih festivalih ter gostoval pri slovenskih zamejcih in slovenskih društvih drugod po Evropi (v Italiji, Avstriji, Franciji) in v Avstraliji.

Svoje pevske programe oktet občasno zapisuje tudi na zvočne medije. Njegovo prvo zgoščenko sestavljajo slovenske napitnice in ljubezenske pesmi pod naslovom Majolka bod' pozdravljena. Ob 15. obletnici delovanja pa je izšla dvojna zgoščenka S pesmijo od Porabja do tržaške obale. S tem naslovom oktet poudarja svojo zavezanost sistematičnemu zajemanju iz ljudskega blaga ne le tostran državnih meja, temveč z vseh slovenskih etničnih ozemelj.

In končni poudarek: Oktet Zven si še naprej prizadeva kljubovati neusmiljenim zakonitostim časa in neprijaznim družbenim razmeram v upanju, da njegovo načrtno negovanje vseslovenskega pevskega izročila vendarle prispeva k ohranjanju žlahtne kulture fantovskega petja v slovenski narodni zavesti.

Umetniški vodja okteta je od vsega začetka g. Vinko Jager..

 
Naročite se na E-NOVICE,
ki vas obveščajo o aktualnih razpisih, izobraževanjih, dogodkih in ostalih koristnih informacijah za kulturna društva.

Ime in priimek:
E-pošta: