ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Ženski pevski zbori

Po Prešernovih stopinjah

Akcija Po Prešernovih stopinjah je naš doprinos h kulturnemu prazniku. Gre za »dobro voljo« naših pevskih zborov in vokalnih skupin, ki s kratkimi nastopi ob t.i. Prešernovih pomnikih počastijo spomin na našega najbolj cenjenega pesnika.

 

Moška voklana skupina En krap; Foto: ZKD Ljubljana 

Tako so tudi letos s krajšimi priložnostnimi koncerti ljubljanski zbori in vokalne skupine nastopili ob t.i. Prešernovih pomnikih, torej na lokacijah, kjer je naš največji poet France Prešeren bival in zahajal, nekaj zborov pa je praznično vzdušje poneslo v domove starejših občanov in v dvorane. Pevci in pevke so nastopili na Vodnikovem trgu, ob Prešernovem spomeniku, pred Trnovsko cerkvijo, na Wolfovi ulici, na Ciril Metodovem trgu, na Mestnem trgu, v Domu starejših občanov Kolezija, pred Magistratom, domu starejših občanov Bežigrad, na Starem trgu, na Šmarni gori ... Točen uvid v seznam lokacij in zborov in terminski načrt nastopov lahko dobite v priponki spodaj.

Napoved acije je naredila tudi ekipa iz oddaje Dobro jutro na nacionalni televiziji, in sicer 1.2.2010. Vklop v živo ob 9.50 iz Prešernovega trga si lahko ogledate tukaj.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (seznam nastopov.doc)seznam nastopov.doc[ ]63 Kb
 

Vsebine