ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Kulturna društva Gledališke skupine

GLEDALIŠČE.EU

Naslov: Cesta Španskih borcev 4A, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Jožef Pernarčič, predsednik

Telefon: 040/391-091

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   ali  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Facebook stran: https://www.facebook.com/Lutkovno-gledali%C5%A1%C4%8De-Ljubljana-Zalog-399134397156507/


Dejavnost Kulturnega društva GLEDALIŠČE.EU obsega gledališko in lutkovno produkcijo ter založništvo. Društvo je začelo s svojim delom leta 2004, ko je avtor predstave PIAF EDITH PIAF, Jožef Pernarčič, odločil, da svoj prvenec postavi na gledališke deske. Predstava je dosegla izjemen uspeh in je bila uvrščena v tekmovalni program Borštnikovega srečanja, kjer je igralka Vesna Pernarčič Žunič za vlogo Edith prejela Borštnikovo nagrado za igro. Predstava je bila povabljena tudi na mednarodni festival "Zlatni lav" v Umagu, kjer je zasedla drugo esto v ocenjevanju občinstva. Leta 2007 so pripravili drugo predstavo GREVA SE JEŽKA, leta 2008 pa so izdali knjigo ČUDOVITI SVET LUTK. Avtor, Jožef Pernarčič, je izdelal več kot 300 lutk, da je lahko nazorno predstavil svojo metodo izdelave lutk, pri kateri dosežemo odlične rezultate brez šiviljskega znanja. V letu 2010 pripravljajo nekaj novih in zanimivih projektov, med katerimi je tudi VRNIMO OTROKOM LUTKO, katerega cilj je, da bi tisoč otrok naredilo tisoč naprstnih lutk ter da bi ustanovili vsaj deset novih lutkovnih skupin.

Lutkovno gledališče EU Ljubljana Zalog je del kulturnega društva  Gledališče EU Enigma ustvarjanja, ki goji še gledališko igro in raziskovanje Kolišč na Ljubljanskem barju. Z novim letom 2017 so dobili v souporabo  dvorano v centru Zalog, kar je pripeljalo do velikega razcveta lutkarstva v tej četrtni skupnosti. V letošnjem letu je lutkovno gledališče Zalog pripravilo sledeče predstave za otroke: »Polžek gre čestitat, Varna pot v šolo, Kekec, Koliščarji in hrabri zmaj in Volkec išče dom«. Pripravili so lutkovno delavnico za pedagoge in pomagali ustanoviti tri nove lutkovne skupine. Na delavnicah smo pripravili tri nove lutkovne predstave,  s katerimi so se predstavili v centru ZALOG. Mušički  iz OŠ Zadobrova sta pripravili predstavo Volkec išče dom, Miškolinke iz VVZ Miškolin so pripravile predstavo Bobek in barčica, Žajčice iz VVZ Miškolin pa predstavo Mojca Pokrajculja. Pripravili so tudi tri lutkovne delavnice za otroke, kjer so izdelovali naprstne lutke, po lutkovni predstavi Varna pot v šolo pa so izdelovali prometne znake. V septembru pa so pripravili razstavo več kot 500 naprstnih lutk iz vsega sveta. VSE PREDSTAVE IN DELAVNICE SO BILE BREZPLAČNE!

23.9.2017 je bila v Zalogu premiera multimedijske lutkovne predstave za odrasle in mladino »MITING«. Ta protivojna drama je poklon kulturi, ki se je razcvetela med boji za osvoboditev. Česa podobnega med vojno ni bilo nikjer v Evropi. S predstavo so ta že skoraj pozabljeni delček slovenske  zgodovine, na katerega smo lahko upravičeno ponosni, iztrgali pozabi.Priponke:
Prenesi to datoteko (MITING_lutke_glavni igralci.jpg)MITING_lutke_glavni igralci.jpg[ ]632 Kb