ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Priznanja Pravilnik o priznanjih

Ljubljanski zbori

Zveza kulturnih društev Ljubljana in Območna izpostava JSKD Ljubljana vsako leto organizirata tradicionalno prireditev Srečanje Ljubljanski zbori. Na prireditvi se srečajo ženski, moški, mešani pevski zbori ter vokalne skupine. Tako se je tudi v nedeljo, 15. marca, končalo 39. tradicionalno srečanje Ljubljanski zbori 2009. V štirih dneh (7., 8., 14. in 15. marec) se je zvrstilo osem koncertov, na katerih je nastopilo 63 moških, ženskih in mešanih pevskih zborov ter vokalnih skupin.

Starostna struktura pevcev in pevk je zelo pisana, med njimi najdemo mlade in malo manj mlade. Mlajšo generacijo so s svojimi pevskimi talenti pritegnili Perpetuum Jazzile, Dekliški zbor Aurora, Sekstet Štima in mnogi drugi. Nekateri so pete pesmi popestrili s klavirsko spremljavo, drugi z orglicami, tretji s tolkali, manjkalo pa ni niti harmonike.

Obiskovalci so vsakokrat do zadnjega sedeža napolnili dvorano Zavoda sv. Stanislava, največ ljudi pa je prišlo na zadnji koncert, ko so med drugim nastopili Ljubljanski oktet, Vokalna skupina Domen, Ljubljanski madrigalisti, Akademski pevski zbor Tone Tomšič ... Za atraktivno koncertno dogajanje pa sta s humornimi vložki poskrbela povezovalca Jure Sešek in Tomaž Simetinger.

Nad dogajanjem je ves čas bdelo budno oko strokovnega ocenjevalca Mitje Gobca. Strokovne ocene za zbore pomenijo orientacijo v nadaljnjem udejstvovanju na področju zborovskega petja in glasbe, zbori pa se z uspešno oceno lahko uvrstijo tudi na regijsko srečanje pevskih zborov.

Hvala vsem, ki ste s svojimi edinstvenimi glasovi tudi letos popestrili kulturno dogajanje v Ljubljani in tako razveselili marsikaterega ljubitelja zborovskega petja in glasbe!

Več fotografij si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

 

Vsebine