ZKDLJ-JSKD

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov Obvestila Dogodki
Dogodki

BAZAR LJUBLJANSKE LJUBITELJSKE KULTURE 2021


Spoštovane članice in člani ljubljanskih kulturnih društev,
tradicionalno srečanje ljubljanskih kulturnih društev bo letos izvedeno v obliki Bazarja ljubljanske ljubiteljske kulture, ki bo potekal v centru kulture Španski borci v ponedeljek, 13. decembra 2021, s pričetkom ob 16. uri.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite s predstavitvijo delovanja vašega društva na posameznih stojnicah, ki jih bomo imeli pripravljene v ta namen. Hkrati pa bo to lahko tudi priložnost povabila novim članom k vključitvi v vaše društvo. Bazar bi se predvidoma zaključil ob 19. uri z zaključno prireditvijo na velikem odru dvorane Španskih borcev in priložnostno zakusko za vse sodelujoče.

Zaradi lažje organizacije dogodka smo pripravili spletno prijavnico, preko katere se lahko do 22. novembra 2021 prijavite k sodelovanju na bazarju: https://forms.gle/2TtRgvpXTop1WTj87

//Dogodek bo organiziran v skladu s priporočili in ukrepi po navodilih NIJZ.
Za udeležbo je zahtevano izpolnjevanje PCT pogoja.//

Organizator: ZKDL in JSKD OI Ljubljana

 

MI SMO #ODPRTI ZA KULTURO

Začenja se kampanja Mi smo #odprti za kulturo, ki poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto. Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Ples. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za kulturo.

Vse o kampanji izveste na: https://odprti.si/


Priponke:
Prenesi to datoteko (event cover (1).jpg)#odprti oder[ ]1225 Kb
Prenesi to datoteko (logo profilna (2).png)Mi smo #odprti za kulturo[ ]39 Kb
 

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA PREPREČEVANJE OKUŽB Z NOVIM KORONAVIRUSOM

V priloženem dokumentu so na ogled dne 22. 6. 2020 izdana NIJZ-jeva Higienska priporočila za preprečevanje okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 pri izvajanju skupinskih kulturnih dejavnosti. Vsebinski poudarki so predvsem na zborovski in plesni dejavnosti.


 

KONCERTI NA LJUBLJANICI 2020

V sredo, 1. julija, začenjamo z letošnjimi Koncerti na Ljubljanici, ki bodo domačine in vse mimoidoče razveseljevali z godbeno glasbo na vodi. Ljubljanski orkestri bodo v zmanjšanih zasedbah igrali na barki po Ljubljanici, ki pluje od Prulskega do Zmajskega mostu, pri čemer seveda upoštevamo vsa nujna zdravstvena priporočila in razdaljo. Letos smo »pojočim ladjicam« namenili srede in četrtke z začetkom ob 18.00

Vljudno vabljeni v družbo rečnih trubadurjev!
Program

 

Sreda, 1. 7., ob 18.00: Pihalni orkester Litostroj

Četrtek, 9. 7., ob 18.00: Papirniški pihalni orkester Vevče                                                                                                                                     

Sreda, 2.9., ob 18.00 Godba ljubljanskih veteranov

Četrtek, 10.9., ob 18.00 Pihalni orkester Bežigrad

Četrtek, 1.10., ob 18.00 Pihalni orkester Ljubljana Vič